Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα σε Συνέλευση Συντονισμού του αγώνα για τη ΜΕΝΝ

Το κλείσιμο της μονάδας νεογνών στο νοσοκομείο Χανίων δε θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορη την τοπική κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα γονείς που βίωσαν την τραυματική εμπειρία της νοσηλείας του νεογέννητου μωρού τους, γιατροί που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ξεπερνώντας την αντοχή του «μέσου ανθρώπου», εκπρόσωποι συλλογικών φορέων που έχουν κάθε λόγο να στέκονται με ευαισθησία στο ζήτημα, αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες που προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, είχαμε μια πρώτη συνάντηση. Δημιουργήσαμε το Συντονιστικό Αγώνα για τη ΜΕΝΝ με αίτημα την άμεση στελέχωση και την επαναλειτουργία της μονάδας με κάλυψη των θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτούνται για να λειτουργήσει καλύπτοντας την εντατική νοσηλεία νεογνών, με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Είχαμε μια πρώτη συνάντηση μέσα από το ψήφισμα που απευθύνουμε σε όλους, φορείς, σωματεία αλλά και πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας των Χανίων. Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι και όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες δράσεις, ώστε να πάρουν οι αρμόδιοι τις γενναίες αποφάσεις που αναλογούν στην περίσταση.
Όλοι, σύλλογοι, σωματεία, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και απλοί πολίτες των Χανίων καλούνται σε ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού Αγώνα για τη ΜΕΝΝ Χανίων την Τετάρτη 23/3 ώρα 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Είναι σαφές, τίποτα δε θα κερδίσουμε αν δεν αγωνιστούμε γι’ αυτό. Ο αγώνας για την εντατική μονάδα νεογνών στα Χανιά είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής και της ελπίδας για τον τόπο μας. Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους! Ας τον στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΝΝ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου