Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνέλευση για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς


Μέσα σε μια χρονιά τα εισοδήματα των οικογενειών έχουν κατακρημνιστεί, όμως οι γονείς με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου καλούνται να πληρώσουν για τροφεία με βάση την περσινή δήλωση εισοδήματος, ποσά τσουχτερά για τα νέα οικονομικά τους δεδομένα, που φτάνουν τα 120 και 150 ευρώ το μήνα.
Άλλες πάλι οικογένειες έφτασαν εσχάτως στο μηδενικό εισόδημα και είναι οι ίδιες που μπορεί να καλούνται να πληρώσουν 20, 40 και 60 ευρώ το μήνα κι αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Απλά, απλούστατα για πολλές απ’ τις οικογένειες αυτές τα λεφτά αυτά δεν περισσεύουν.
Και το προκλητικό γεγονός που αξίζει να αναφέρουμε: τα τροφεία των δημοτικών σταθμών στην περιοχή μας πήραν φέτος αύξηση για τις περισσότερες οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης. Ακριβώς τη στιγμή που θα περιμέναμε ο δήμος να στηρίξει τη χανιώτικη οικογένεια απέναντι στην κρίση.
Ας σκεφτούμε: Είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο όλα τα μικρά να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, κι αυτό να είναι δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ανάγκη πολύ περισσότερο σήμερα για την επιβίωση της οικογένειας. Κι αν δεχτούμε ότι ο δήμος δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα (παρά το ότι ως προς αυτό διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες), τουλάχιστο να μην το δυσχεραίνει.
Από την πλευρά μας ανησυχούμε: Αν το πράγμα αφεθεί στη γενική ροπή των πραγμάτων, δε είναι απίθανο αν έρθει η στιγμή όπου όλο το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών θα πέσει πάνω στους γονείς. Μόνο που κανείς απ’ όλους όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους, δε θα μπορεί πια να τις πληρώσει.
Με όλα τα παραπάνω και μετά από αίτημα μελών μας με παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καλούμε τους γονείς σε συνέλευση για το θέμα των τροφείων. Την Τετάρτη 25/1 ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Νεάρχου 23 (γωνία με Γιαμπουδάκη).

Την Τετάρτη 25/1 ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Νεάρχου 23 (γωνία με Γιαμπουδάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου