Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο


Οι Εικαστικοί των Χανίων μετά από συνεννόηση με τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ Χανίων, διοργανώνουν εικαστική δράση για την ελπίδα και την αλληλεγγύη και καλούν τους πολίτες των Χανίων και τα παιδιά τους να ζωγραφίσουν μαζί τα όνειρά τους.
Ο Σύλλογος Γονέων παιδιών προσχολικής Ηλικίας με χαρά αποδέχεται την πρόσκληση και καλεί με τη σειρά του τα μέλη του. Μικροί μεγάλοι να είμαστε εκεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 19.00, έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα.
Σε μία περίοδο όπου βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (όπως το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία κ.λ.π.) δεν είναι πια δεδομένα, σε μία περίοδο όπου το μαύρο χρώμα της θλίψης και της αγωνίας για το αύριο απλώνεται πάνω στις ζωές μας, η δράση αυτή έχει σαν στόχο να εκφράσει την αντίδραση στο μαύρο. Να εμπνεύσει την ομαδικότητα, την αίσθηση της συλλογικότητας, την ελπίδα.

Ένα μεγάλο πανί, χρώματα και πινέλα, θα βρίσκονται έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Χανίων, για να απλώσουν τα παιδιά μας πάνω τα χρωματιστά τους όνειρα, να ξεδιπλώσουν τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Τα παιδιά είναι η ελπίδα, τα παιδιά είναι το αύριο, ας τα κρατήσουμε απ`το χέρι για να μας δείξουν το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου