Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Λίγα λόγια για μας..

Γονείς βρεφών και μικρών παιδιών με κοινούς προβληματισμούς και ανησυχίες που αφορούσαν στο μεγάλωμα των παιδιών μας συνειδητοποιήσαμε πως τα θέματα αυτά δεν ειναι “στενά οικογενειακά” αλλά μας αφορούν όλους και όλες και πως συλλογικά οφείλουμε να τα αναδείξουμε και να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας αλλά και για μας τους ίδιους.
Με γνώμονα τα παραπάνω τον Νοέμβρη του 2010 ιδρύθηκε και επίσημα πλέον ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας.

Απο τότε οι προβληματισμοί και οι δράσεις μας αφορούν κυρίως:
  • στη διεκδίκηση δωρεάν και δημόσιας προσχολικής αγωγής (παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία) για όλα τα παιδιά. Η στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων στην ανατροφή των παιδιών αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικό μας δικαίωμα. Ειδικά στη δύσκολη εποχή που ζούμε είναι αβάσταχτο για τις οικογένειες μας να πληρώνουμε κάθε μήνα τόσα χρήματα για την ιδιωτική προσχολική αγωγή τον παιδιών μας. Επίσης, αναδεικνύουμε προβλήματα και διεκδικούμε λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρων δομών.
  • στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου και παιχνιδιού που όταν δεν εμπορεύονται, εγκαταλείπονται στη φθορά.
  • στη διερεύνηση της ελλιπούς λειτουργίας της ΜΕΝΝ (Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών) και στη διεκδίκηση της ύπαρξης μιας ΜΕΝΝ, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, στα Χανιά τέτοιας ώστε να καλύπτεται η εντατική νοσηλεία των νεογνών άμεσα και να μην χρειάζεται να διακομιστούν στο Ηράκλειο αντιμέτωπα με όλους τους κινδύνους μιας τέτοιας μεταφοράς. Συν την δυσκολία της απομάκρυνσης της οικογένειας από το σπίτι της.
  • στην κάλυψη της ανάγκης μας για ενημέρωση και γνώση (με σεμινάρια, διαλέξεις) που αφορούν σε θέματα ανάπτυξης-υγείας-διαπαιδαγώγησης βρεφών και νηπίων.
  • στην πραγματοποίηση παιδικών γιορτών γεμάτων χρώμα, μουσικές, αλληλεπίδραση, οργανωμένες με μπόλικη αγάπη και μεράκι από μας τους γονείς.
  • Στην αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια των γονιών μεταξύ μας σε μικρές καθημερινές πρακτικές και όχι μόνο δυσκολίες


Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια αλλά και η συλλογική δράση, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών μας. Απαραίτητο είναι, λοιπόν, όλοι εμείς οι γονείς μικρών παιδιών να βρεθούμε, να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά και άλλα... «αυτονόητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου